هشت چکاپ مهم برای بانوان فیلم «زنانی که با گرگها دویده‌اند» اکران می‌شود؟ خزعلی: به دنبال افزایش دورکاری برای مادران شاغل هستیم بازارچه محصولات بانوان کارآفرین در دهه کرامت به صورت کشوری برگزار شد تصاویری بی‌مانند از جلوه‌های هنر در حرم بو می‌کشم طراوت این چشمه‌سار را ندا شهسواری برای سومین بار المپیکی شد گپ‌وگفت با نویسنده‌ای که ۴ کتاب امام‌رضایی دارد | هیچ‌وقت به تکرار نرسیدم گوهرشاد خاتون گزارشی از حضور کاروان «زیر سایه خورشید» در منازل خانواده شهدا | مهمانِ مامان در آستانه تاریخ رند (۰۳/۰۳/۰۳) وزارت بهداشت برای متقاضیان سزارین‌های تقویمی خط‌ونشان کشید درباره خبرنگار شهیر فلسطینی که مهمان جشنواره «صبح» است | خون دلی که لعل شد‌ تیم ملی هاکی بانوان کشور در جایگاه پنجم آسیا قرار گرفت مردان و زنان ایرانی سال گذشته در چند سالگی پدر و مادر شدند؟ آشنایی با بیماری‌های شایع زنان و درمان آن اضطراب درونی والدین و چرخه سرنوشت فرزندان نگاهی به کارنامه استاد دانشگاه رادیوی «پکن» که بانویی مشهدی بود | سه میلیون کلمه چینی فارسی شد برنامه‌های جوانی جمعیت از رشد ۱۸ درصدی زایمان‌های سوم به بعد تا پیشگیری از سقط ۴۰۰۰ جنین بانوان بخوانند| عفونت‌های زنان و چند باور اشتباه آمار طلاق پس از ۳ دهه کاهشی شد آسیب شناسی سرودهای تولید شده با تکیه بر «هویت دخترانه»
سرخط خبرها
یادی از اولین و آخرین «فرمانده زن» سپاه

یادی از اولین و آخرین «فرمانده زن» سپاه

  • کد خبر: ۲۲۳۱۴۱
  • ۰۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۱:۰۸
همواره مانتوی بلند به تن می‌کرد، راننده شخصی نداشت و روی دوشش یک اسلحه کلاشنیکف می‌انداخت. در عین ناباوری حتی توانسته بود به جمع ضد انقلاب نفوذ کند.

به گزارش شهرآرانیوز، مرضیه حدیدچی (دباغ) یکی از بانوان تاثیرگذار در پیروزی انقلاب اسلامی ایران است. فعالیت‌های ایشان البته فقط به دوران مبارزاتی علیه رژیم شاهنشانی ختم نشد بلکه پس از آن مدتی نخستین بانوی محافظ امام خمینی (ره) و نخستین زن دیپلمات پس از پیروزی انقلاب اسلامی است که در قالب هیأت ایرانی، ۱۳ دی‌ماه ۶۷ برای ابلاغ پیام امام راحل به گورباچف به شوروی سابق رفت. وی همچنین نخستین و تنها فرمانده زن سپاه و تدریس در دانشگاه بخشی دیگر از زندگی این بانوی انقلابی را تشکیل داده است.

مرحوم مرضیه حدیدچی (دباغ) گفته است: «خداوند به همه ما توفیق دهد که بتوانیم تا آخر عمر پاس ایثارگری و خون شهدا و جانبازان را داشته باشیم. چون اگر یکی از این جانبازان فردای قیامت از ما شکایت کند، همه مضطریم. اگر یکی از شهدا تقاص خونش را بخواهد که چرا ما از خونش آن طور که باید حفظ و حراست نکردیم، خیلی خطرناک است! زیرا آنجا نه راه بازگشت است و نه راه ترمیم. در آیات قرآن آمده است که در روز قیامت بعضی‌ها از خداوند می‌خواهند که آنها را به دنیا برگرداند تا اعمالش را اصلاح کند. خواسته‌ای که اجابت نمی‌شود. خیلی خطرناک است، اما انگار بعضی از ما فعلاً یادمان رفته که این مسائل هم وجود دارد.

این بانوی مجاهد پس از پیروزی انقلاب از جمله کسانی بود که اساسنامه تشکیلات سپاه را نوشت و سپاه غرب کشور را تشکیل داد و خود، فرماندهی سپاه همدان را که مرکزیت سپاه غرب کشور بود، برعهده گرفت. در عملیات شکست حصر سنندج و آزادسازی پاوه و شکست کودتای پایگاه هوایی همدان حضور داشت و چندین بار از سوء قصد منافقین جان سالم به در برد.

در همین رابطه سرتیپ دوم پاسدار حاج رضا میرزایی نویسنده کتاب «کتاب حماسه‌های نامداران گمنام» و از جانبازان ۷۰ درصد همدانی روایت می‌کند: بنده توفیق این را داشتم که از همان ابتدای حضور خانم باغ به ایران و تشکیل سپاه همدان ایشان را از نزدیک بشناسم. او خانمی مقاوم بود که توانست مسئولیت مهمی مانند فرماندهی یکی از سپاه‌ها زا در غرب کشور بر عهده بگیرد.

دو ماه از تشکیل سپاه همدان گذشته بود که خانم دباغ فرماندهی آن را بر عهده گرفت. او در همان ایام پرالتهاب که کومله دموکرات در غرب کشور اقدام به جنایت می‌کردند فرماندهی را بر عهده داشت.

همواره مانتوی بلند به تن می‌کرد، راننده شخصی نداشت و روی دوشش یک اسلحه کلاشنیکف می‌انداخت. در عین ناباوری حتی توانسته بود به جمع ضدانقلاب نفوذ کند و پس از جلب اعتماد آنها و تحلیل و بررسی نقاط ضعف، موقعیت‌ها و دیدگاه‌هایشان بپردازد. اطلاعاتی که ایشان کسب می‌کردند بسیار با ارزش بود. به گونه‌ای که می‌شد با آن عملیاتی طراحی کرد. خانم دباغ تا کنون اولین و آخرین بانویی است که فرماندهی را در سپاه بر عهده داشته است.

پس از خانم دباغ، سردار سعید (حمید) طائفه نوروز فرماندهی سپاه همدان را عهده دار شد و خانم دباغ نیز در جایگاه نماینده استان همدان و تهران سه دوره فعالیت کرد.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.